Kittens

Alle kittens hebben een zachtere vacht dan wanneer ze volwassen zijn. Veel baasjes denken dan ook dat hun kitten nog geen vachtverzorging nodig hebben. Helaas zien wij toch nog vaak honden in de salon, die het niet gewend zijn om aangeraakt te worden met een borstel, niet willen dat de nageltjes geknipt worden of in paniek raken als ze gewassen en/of geföhnd worden.

Juist daarom is het belangrijk dat u uw kitten al van jongs af aan laat wennen aan de dagelijkse en niet zo dagelijkse vachtverzorging. Vanaf een leeftijd van 9 weken kan uw kitten al een eerste keer kennis maken met de trimsalon. Let op! Uw kitten moet hiervoor wel gevaccineerd (naar leeftijd voor het kitten) zijn.

Wanneer kunt u zelf beginnen met de vachtverzorging uw kitten?
Al vanaf dag 1 kunt u hiermee beginnen. De interactie is erg goed voor uw kitten; Hij leert op u te reageren, maar zal zich ook zekerder gaan voelen. U voorkomt klitten en dus een nare ervaring voor uw kitten door op tijd met ver verzorging te beginnen.
Het makkelijkste is het oefenen wanneer uw kitten moe is, dan heeft u zelf en uw pup moeilijker. De verzorgingsproducten die u dient te gebruiken moeten bij de vacht van uw kitten passen.

Wat gebeurt er met uw kitten tijdens zijn/haar eerste keer in de trimsalon?
Eerst maken wij kennis met u en uw kitten. De transportmand gaat open en hij kan rustig de salon verkennen en wennen aan de geuren, ruimte en aan mij. Meestal blijven ze op tafel zitten, zodat ze mooi overzicht hebben over de salon. Hij kan zo wennen aan de hoogte en mijn aanraking. Daarbij wordt hij betast, gekamd en worden de nagels geknipt. Daarna mag hij in bad en wordt lekker gewassen en geföhnd. Als hij het eng vindt stellen wij hem gerust, ongewenst gedrag wordt genegeerd. Na het badderen mag hij nog even op tafel om aan het geluid van de tondeuse te wennen. Als het nodig is worden de voetjes geknipt. Na dit hele avontuur krijgt hij een heerlijke beloning. Dit alles neemt 15-45 minuten in beslag, afhankelijk van het karakter, grote en vachtype van uw kitten.

Comments are closed.