Siamees

siamees 1Geschiedenis Siamees
De geschiedenis van de Siamees begon mogelijk al in de 14e eeuw in Thailand, het vroegere Siam.

Aan het eind van de 19e eeuw zijn de eerste Siamezen met reizigers mee naar Europa gekomen. De eerste importen waren seal points, maar later bleken deze katten ook spontaan kittens in andere kleuren voort te brengen zoals blue points, chocolate points en lilac points Deze 4 kleuren, allemaal effen, zijn dan ook de zgn. “klassieke kleuren” en alle kleuren die daarna ontstaan zijn, zijn ontstaan door inkruisingen van andere rassen. Red, Cream, Cinnamon en Fawn.

Karakter Siamees
Siamezen waarderen hun soortgenoten, knopen vriendschappen aan met honden, maar houden het meest van de mens. Ze hebben een enorm grote behoefte aan menselijk gezelschap.

De Siamees haat het om alleen te zijn en probeert op alle mogelijke manieren aan gezelschap te komen. Geen deurknop is voor haar veilig, geen muur dik genoeg om haar doordringende roep naar mensen tegen te houden. Haar stem is luid, maar melodieus en heeft veel nuances. Ze kletsen graag en antwoorden met gezang als zij hun naam horen.

siameesWie wil kan zijn Siamees africhten, want ze doen letterlijk alles om in de gunst van hun baasje te komen.   Spelen is een deel van hun leven, want dan kunnen ze zich afreageren en hun temperament te vrije loop laten. Maar deze volbloed onder de katten heeft ook haar zachte kant… Als zij merkt dat iemand ziek of verdrietig is dan wordt ze oppermoeder, ze troost en stelt gerust, brengt afleiding en komt knuffelen. Ze toont haar medeleven, montert de persoon in kwestie op en maakt zelfs troosteloze zielen weer aan het lachen.

Met het ouder worden verliezen deze gracieuze katten niets van hun charme en vitaliteit. Ze worden wijzer, maar niet slomer. Ondanks hun fragiele figuur behoren Siamezen tot de katten die het langst leven.

Vachtverzorging
Bovenvacht (1 tot 3 cm.) is zijdeachtig, omgeven door betrekkelijk weinig zachte ondervacht.
Verzorging: Een bezoek aan onze salon voor een verfrissende wasbeurt, tussen de rui door is het niet nodig uw kat te kammen.

Comments are closed.