Behandelingen

Wij zijn gespecialiseerd in katten en geven je graag tijdens of na de behandeling graag de juiste voorlichting om jouw kat op de juiste manier te onderhouden.

Bij iedere behandeling wordt jouw kat onderzocht en nagekeken. Zo worden de nagels standaard voor aanvang van de behandeling geknipt. Het gebit gecontroleerd en teken en vlooien verwijdert en bestreden (deze kosten kunnen worden doorberekend).

Kammen en Borstelen
Indien je jouw kat langharig wil houden, maar niet in de gelegenheid bent om dit zelf te bewerkstelligen, dan kun je bij ons terecht voor een goede borstelbeurt of nog beter een wasbeurt.

Ontklitten
Het verwijderen van klitten uit de vacht, d.m.v. borstelen, kammen eventueel in combinatie met wassen en drogen. In sommige situaties, waarin het welzijn van jouw kat altijd voorop staat, is het beter om deze (gedeeltelijk) te laten scheren.

Knippen/ scheren
De vacht van uw kat wordt hierbij in een gewenst model geknipt of geschoren. Indien uw kat ernstige klitten heeft kan het dier in overleg geschoren worden op een kortere lengte. Dit gebeurt vaak met een lengte van 1,5mm. Het belang van uw dier staat voorop. Deze techniek kan worden toegepast bij alle vachtsoorten. Uiteraard kan er ook in een langere lengte worden geknipt voor een mooi uiterlijk.

Ontwollen
De loszittende onderwol wordt losgewerkt met een grove kam en/of tijdens het wassen en drogen, waarbij op een natuurlijke manier nog meer loszittende haren worden verwijderd. Als bepaalde plaatsen overbehaard zijn, wordt dit als het mogelijk is geplukt en eventueel geëffileerd.

Wassen en drogen
Om uw kat optimaal te behandelen, kan er ook gewassen worden. Dit hangt af van de vachtconditie en het karakter van de kat. De meeste katten vinden het zelfs fijn. Voor het wassen worden professionele producten gebruikt van onder andere True Iconic, welke ook bij ons verkrijgbaar zijn. Deze natuurlijke producten houden de vacht in optimale conditie. De shampoo en conditioner wordt passend bij uw kat samengesteld. Voor het drogen wordt gebruik gemaakt van een droogkast, waarna de vacht nog gestyled word met de föhn. We kunnen ook gebruik maken van droogshampoo.

Nagels Knippen
Wanneer de nagels van uw kat te lang zijn, blijven ze vaak hangen in tapijten en kleding. Bij oudere katten, die minder hun nagels scherpen aan bijvoorbeeld de krappaal, kan het noodzakelijk zijn de nagels iedere 2 maanden te knippen. Voor de behandeling start knippen wij standaard de nagels

Gebitsreiniging
Bij katten kunnen wij vaak geen gebitsreiniging uitvoeren, omdat katten dit vaak niet goed toelaten. Een behandeling met de ultrasone Emmipet tandenborstel is vaak wel haalbaar.

Verwijderen van teken en vlooien
Bij een behandeling wordt uw kat gecontroleerd. Wanneer er teken op uw kat zitten, worden deze verwijderd. Als er vlooien worden ontdekt wordt uw kat, kan deze worden gewassen met een passende shampoo. Ook kunt u vlooienbestrijdingsadvies met een passend behandelplan van ons verwachten.

Anaalklieren
Bij een behandeling worden de anaalklieren niet geleegd. Katten vinden het een zeer vervelende plek, wat een niveau van stress met zich meebrengt. Het kan de trigger zijn, waardoor uw kat zich niet meer verder wil laten behandelen.

 

Comments are closed.