Kat in de trimsalon

De laatste jaren zijn er steeds meer katten die behoefte hebben aan vachtverzorging. Vaak kan er thuis de nodige verzorging worden geboden. Toch komt het vaak voor dat de kat zich thuis niet laat behandelen of dat er vachtproblemen ontstaan. Bij vachtproblemen kun je denken aan een vieze of vette vacht, klitten welke vaak tot vilt lijden of haarballen.

De professionele trimsalon zorgt ervoor dat de kat liefdevol en op de juiste manier wordt behandeld. Bij de behandeling is het belangrijk de kat in haar waarde te laten om in alle rust de vachtproblemen op te lossen en te voorkomen.

Onze trimsalon is gespecialiseerd in katten en heeft zelfs een speciaal voor de kat ingerichte behandelruimte. In deze ruimte ontvangt ze in alle rust haar behandeling. De eigenaar mag er altijd bij blijven, maar dat hoeft niet. De nagels worden standaard geknipt. Niet alleen is dit om de huid van de trimster te berschermen, maar ook voor het behoud van uw meubels en kleding. Eventuele klitten worden zachtjes uitgekamd en dode oude haren plukken we voorzichtig uit. De oude haren zijn veelal de veroorzakers van de klitten.

Als het nodig is en op wens van de baas wordt de kat ook gewassen en geföhnd. Katten laten dit meestal erg goed toe, soms nog beter dan honden. De schone vacht laat bijna geen haar meer na in huis en klit veel minder snel dan een vette vacht. Op verzoek van de eigenaar is het mogelijk de vacht van langharige katten te knippen zonder dat hiermee de functie van de vacht verloren gaat. Zo is devacht nog goed te onderhouden door kat en baas en is de huid goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Soms is het nodig om de geklitte vacht helemaal af te scheren. De klitten hebben zich tot grote viltplaten gevormd en trekken bij elke beweging aan de huid. Dit geeft erge pijn en beschadiging van de huid.

Samen met de baas zoeken wij naar een ideale behandelfrequentie voor een blije, klitvrije kat.

 

Comments are closed.