Behandelingen

Bij iedere behandeling wordt uw dier grondig onderzocht en nagekeken. Zo worden de nagels geknipt, het gebit gecontroleerd, de oren geplukt en gereinigd wanneer nodig, teken en vlooien verwijdert en besteden (deze kosten kunnen worden doorberekend) en op verzoek de anaalklieren worden gecontroleerd. Als finishing touch krijgt uw dier een heerlijk geurtje en een presentje.

Knippen/ scheren
Hierbij wordt de hond in ieder gewenst model geknipt of geschoren. Indien uw dier ernstige klitten heeft wordt het dier in overleg geschoren op een kortere lengte, om pijn te voorkomen. Het belang van uw dier staat voorop. Deze techniek wordt vooral toegepast bij Doodles, Poedels, Bichons, Maltezers etc.. Deze dieren worden om de 6 á 10 weken behandeld

Uitdunnen/ effileren
Het dode haar wat eruit geplukt kan worden, wordt eruit gehaald en de rest wordt met een effileerschaar uitgedund en gemodelleerd. Om de hond optimaal in model te zetten wordt er ook gewassen. Deze techniek wordt vooral toegepast bij Spaniëls, Setters en Retrievers. Deze dieren worden om de 4 á 24 weken behandeld. De frequentie hangt erg af van het vachttype en het feit of deze wel of niet gecastreerd is.

Ontwollen
De loszittende onderwol wordt losgeblazen na het wassen. Als de hond droog is wordt deze met een kam nawerkt.  De overbehaarde plaatsen worden als het mogelijk is geplukt en gemodeleerd om uw hond er zo mooi mogelijk uit te laten zien volgens de rasstandaard of uw wensen. Deze techniek wordt vooral toegepast op de Berner Sennen, Herder, New Foundlander ect. Deze dieren worden vooral tijdens de ruiperiode behandeld om de 3 á 6 maanden. Gecastreerde dieren ontwikkelen meer vacht.

Plukken/ strippen
Het dode haar wordt met de hand verwijderd. Gebeurt dit niet, dan kan het dode haar jeuk veroorzaken.
Drie tot vier keer per jaar wordt de bovenvacht geplukt. Er ontstaat een 3-delige vacht van wollige ondervacht, korte ruwe vacht en een lange ruwe vacht. Bij het Strippen wordt de lange ruwe vacht verwijderd waardoor de korte ruwe vacht blijft staan. Zo blijft hij zijn ruige ruwharige uiterlijk het hele jaar door behouden! Deze techniek wordt vooral toegepast bij de Cairn Terrier, West Highland White Terrier, Fox Terrier, Dashond ruwhaar ect. Deze dieren worden om de 12 á 16 weken behandeld afhankelijk van de rijpheid van de vacht en de wens van de eigenaar.

Nagels Knippen
Wanneer de nagels te lang zijn, moeten ze op de juiste lengte geknipt  en gevijld worden zodat de juiste voetstand behouden blijft. Wij zijn hierin gespecialiseerd zodat de nagels bij iedere keer dat u met uw huisdier komt, gecontroleerd en eventueel behandeld worden.

Gebitsreiniging
Bij honden en katten moeten de tanden eigenlijk dagelijks gereinigd worden. Dit gebeurt vaak niet, waardoor tandplak en tandsteen het tandvlees irriteren. Ontstekingen die een slechte adem veroorzaken en tanduitval zijn het gevolg. Het gebit wordt met een speciale pasta en een tandenkrabber gereinigd. Ook wordt na het reinigen een speciale spray opgebracht die aanhechting van tandplak bemoeilijkt en een frisse adem geeft. De gebitsreiniging kan alleen worden uitgevoerd als uw dier het toelaat.
Er zijn veel goede middelen op de markt om tandaanslag te voorkomen, tandenpoesten, speciale brokken, speciale kauwkluiven, vloeistof voor door het drinkwater of een algenpoeder die de samenstelling van het speeksle veranderd en zo tandplak verminderd. Voor meer informatie dierengebit.nl.

PROFESSIONELE GEBITSHYGIËNE MET DE EMMI-PET 

Vanaf Januari 2018 is het mogelijk om het gebit van uw hond profesioneel te laten reinigen dmv de EMMI-PET ultrasone tandenborstel.

Deze manier van gebitshygiëne heeft vele voordelen:

  • vaak een dure behandeling onder narcose bij uw dierenarts kunnen voorkomen 
  • is geschikt voor elk ras en alle leeftijden
  • is bijzonder gebruiksvriendelijk en niet pijnlijk
  • geen geluid, trillingen of borstelbewegingen, dus niet belastend voor uw hond

Oorreiniging
Bij  langharige honden is het vaak nodig het overvloedige haar uit de gehoorgang te plukken. Wanneer dit niet gebeurd, kan oorsmeer de gehoorgang verstikken en ontstekingen veroorzaken. Oormijt is ook regelmatig te vinden in rijkelijk behaarde gehoorgangen. Wanneer nodig wordt de gehoorgang en oorschelp met een oorreiniger behandeld. Bij het vermoeden van oorontsteking, verwijs ik u graag door naar de dierenarts voor deskundig advies. Bij regelmatig terugkerende oorontsteking is vaak een allergie de onderliggende oorzaak. Met de juiste voeding kunt u dit vaak goed onder controle krijgen.

Verwijderen van teken en vlooien
Bij een behandeling wordt uw dier grondig gecontroleerd. Wanneer er teken op uw dier zitten, worden deze met een tekentang verwijderd tijdens het wassen. Als er vlooien worden ontdekt wordt uw dier gewassen met speciale vlooienshampoo. Kosten van deze vlooienbehandeling worden aan u doorberekend.

Anaalklierbehandeling
Bij een behandeling worden de anaalklieren op verzoek gecontroleerd. Deze klieren zitten vlak achter de anus bij uw hond. Wanneer deze overvol raken krijgt uw hond jeuk en gaat met zijn achterwerk over de grond scheuren. Als deze te vol zitten worden de klieren geleegd op een deskundige manier.

Wassen en föhnen
Om uw hond optimaal in model te zetten, wordt er ook gewassen . Voor het wassen worden professionele producten gebruikt van True Iconic. Deze natuurlijke producten houden de vacht in optimale conditie. De shampoo en conditioner wordt passend bij uw dier samengesteld. Voor het föhnen wordt gebruik gemaakt van een professionele krachtige föhn die ruim instelbaar is. Per hond wordt de föhntechniek bepaald om hem perfect af te kunnen werken. Op verzoek kan wassen achterwege gelaten worden of kan het dier alleen gewassen en gedroogd worden.

 

Comments are closed.