Werkwijze

In het kort:

  • Kennismaken, wensen en mogelijkheden bespreken
  • Hond wassen
    Hond voorwerken
  • Hond nawerken
  • Je haalt hem op de afgesproken tijd op, of na overleg bel ik je als hij weer klaar is.
  • Doorspreken ervaringen en tevredenheid

Wij werken uitsluitend op afspraak zodat wij de tijd voor je dier kunnen nemen.

Na het maken van de afspraak via website of telefoon, maken we kennis met jou en je dier.

Daarbij mag uw hond (katten en andere dieren kunnen beter in hun vervoersbox blijven tot de behandeling start) rustig de salon verkennen. Na het verkenningsrondje ga ik je hond bekijken; wat voor vachttype is het en hoe is de vachtconditie.

Natuurlijk bespreek ik met je de mogelijkheden met deze vacht en neem uw wensen hierin mee (bv. lijfje lekker kort, pootjes langer en oren lang) Uw mag gerust bij de behandeling aanwezig blijven, maar over het algemeen laten de honden zich beter behandelen als de eigenaar er niet bij is, zodat ze zich volledig op ons kunnen richten. Dit gaat uiteraard in overleg.

Nu begint het echte werk.

De hond gaat eerst in bad. Hierbij werken we met een voorwasshampoo die de huid eivacht goed reinigt, daarna word gebruik gemaakt van een bij de vacht passende shampoo en een conditioner. Na het handdoek droog maken mag deze eerst in de warmtekast of badjas en wordt na een aangename pauze droog geföhnd met de blazer en föhn op een aangename temperatuur.

De hond (of ander dier) wordt doorgekamd, eventuele klitten verwijderd (voor klitten rekenen we een meerprijs, bij veel klitten word er vaak gekozen om te scheren iom de baas) en voorgewerkt (grof voorknippen/scheren/plukken). Hierbij worden de voetzolen vrij van haar gemaakt, rond de anus en genitalien hygiënisch kort, de nagels alvast geknipt en oren en gebit gecontroleerd, de oren worden niet meer standaard uitgeplukt, alleen op verzoek. 

Even de benen strekken voordat we gaan afwerken, vooral jonge en oude honden krijgen meer pauze om de behandeling goed vol te houden. Bij het afwerken lopen we de hond na en knippen we deze geheel naar je wens, mits dit binnen de mogelijkheden van de vacht ligt.

Na de behandeling mag uw dier weer lekker op verkenningtocht in de salon. Eventueel mogen ze nog even met andere honden spelen wachtend op uw komst.

U komt uw dier op de afgesproken tijd weer halen of na een telefoontje of appje. We spreken nog even door hoe uw dier de behandeling heeft ervaren en natuurlijk of alles naar wens is. Wij houden zelf bij hoe uw hond behandeld is, zodat we deze gegevens de volgende keer weer kunnen gebruiken. Het maken van een vervolgafspraak is erg aanbevolen door onze drukke agenda. 

Honden zijn gemiddeld tussen de 3-4 uur bij ons in de salon, dat komt neer op een dagdeel. Wij werken met meerdere personen in de salon en vaak meerdere honden tegelijk. Iedere hond krijgt zijn eigen begeleider en tussen,- en na de behandeling kunnen ze gezellig spelen als ze dat leuk vinden. Zo hoeven wij ons niet te haasten en wordt het knippen een feestje

Comments are closed.