Fiona Bakker

Liefde, passie en inzicht.

 

Al van jongs af aan houd ik van dieren. Ik kwam regelmatig thuis met lieveheersbeestjes en andere dieren. Ook bij ons thuis hebben we altijd dieren gehad. Cavia’s, honden, vissen, ratten, konijnen, vogels en een muis. Zoals jullie wel kunnen lezen, heb ik dus een jeugd gehad die gevuld was met dieren en de zorg daarvoor. In 1999 kregen wij voor het eerst onze eigen hond. Een kleine Parson Russel die in zijn leven al veel had mee gemaakt. Hierdoor had hij ook wat problemen in zijn gedrag zoals verlatingsangst. Op jonge leeftijd kreeg ik hierdoor ook al veel mee van hondengedrag. Doordat ik mij steeds meer verdiepte in het gedrag en de verschillende rassen raakte ik steeds bekender met de kynologie. Ook in mijn opleidingen is mijn liefde voor dieren goed merkbaar.

 

In 2007 begon ik met mijn opleiding Dierenverzorgster/Paraveterinair. In deze opleiding heb ik vele stageplekken gehad, waaronder een pension met een trimsalon voor Berner Sennen honden. Op die manier kwam ik voor het eerst in aanraking met het trimvak. Tijdens de opleiding paraveterinair was er de mogelijkheid om naast de opleiding ook de opleiding trimster te volgen. Dit heb ik echter destijds niet gedaan omdat ik mij volledig op de opleiding paraveterinair wilde concentreren. In 2010 kreeg ik mijn eerste eigen hond, Berner Sennen Terre.

 

Na de opleiding paraveterinair ben ik in 2011 gestart met de opleiding Diermanagement op HBO niveau in Leeuwarden. Tijdens deze opleiding heb ik de Major Dieren in de Zorg gekozen en kwam ik zo in aanraking met hulphonden organisaties. Van deze organisaties heb ik ook veel mogen leren over trainingen en het bijsturen van gedrag en jouw eigen rol daarin. Ook het werken met alleen de lichaamstaal bij de hond zonder vocale commando’s was daar een onderdeel van. Mijn afstudeerscriptie was ook gericht op deze hondenbranche.

 

Na mijn afstuderen in 2015 begon ik dan toch eindelijk met de opleiding hondentrimmen bij De Trimacademie. Via deze opleiding leerde ik dan ook Carla kennen. Zij gaf de lessen voor de trimacademie. Ik begon mijn stage bij Trimsalon Doggy Style en na een aantal maanden kwam ik ook bij Carla terecht. De opleiding ging zo goed dat ik deze versneld mocht afronden. De kynologie, de ras standaarden, het zien van modellen, de omgang met honden en de trimtechnieken. Ik leek het van nature te bezitten. Het was duidelijk, dit was wat ik moest gaan doen. Dit is wat ik altijd wil blijven doen. Dit is waar ik in wil blijven groeien. Dit is mijn passie.

 

Sindsdien ben ik ook niet meer weg te krijgen uit de trimsalon en werk ik dagelijks met veel plezier en passie. Ik was dan ook erg blij dat ik bij Carla mocht komen werken. Op woensdag en vrijdag ben ik in de salon te vinden.

 

Behaalde plaatsen trimwedstijden:

Oktober 2016 – Zwolle Grooming 1e plaats ‘Beste Trimteam’

Maart 2017     – Martini Grooming Competition 3e plaats ‘Groom and Learn’

 

Door mij gevolgde workshops:

2016  – Knippen met de rechte schaar – Caroline Tuijn

2017  – Workshop Poedelknippen        – Caroline Tuijn

Comments are closed.