Werkwijze

In het kort:

  • Kennismaken, wensen en mogelijkheden bespreken
  • Hond wassen
    Hond voorwerken
  • Hond nawerken
  • Je haalt hem op de afgesproken tijd op, of na overleg bel ik je als hij weer klaar is.
  • Doorspreken ervaringen en tevredenheid

Wij werken uitsluitend op afspraak zodat wij de tijd voor je dier kunnen nemen.

Na het maken van de afspraak via website, telefoon, email of sms, maak ik kennis met jou en je dier.

Daarbij mag uw hond (katten en andere dieren kunnen beter in hun vervoersbox blijven tot de behandeling start) rustig de salon verkennen. Na het verkenningsrondje ga ik je hond bekijken; wat voor vachttype is het en hoe is de vachtconditie.

Natuurlijk bespreek ik met je de mogelijkheden met deze vacht en neem uw wensen hierin mee (bv. lijfje lekker kort, pootjes langer en oren lang) Uw mag gerust bij de behandeling aanwezig blijven, maar over het algemeen laten de honden zich beter behandelen als de eigenaar er niet bij is, zodat ze zich volledig op ons kunnen richten. Dit gaat uiteraard in overleg.

Nu begint het echte werk.

Uw Hond of kat gaat eerst in bad, hierbij word gebruik gemaakt van een bij de vacht passende shampoo en eventueel een conditioner. Het drogen van uw dier word na het zemen en handdoekdroog maken eventueel eerst in de warmtekast en wordt na een aangename pauze droog geföhnd met een waterblazer en föhn op een aangename temperatuur.

De hond (of ander dier) wordt doorgekamd, eventuele klitten verwijderd en voorgewerkt (grof voorknippen/scheren/plukken). Hierbij worden de voetzolen vrij van haar gemaakt, rond de anus en genitalien hygiënisch kort, de nagels alvast geknipt en de oren uitgeplukt. Het model wordt naar wens alvast doorgeboetseerd. 

Na de behandeling mag uw dier weer lekker op verkenningtocht in de salon. Eventueel mogen ze nog even met andere honden spelen wachtend op uw komst.

U komt uw dier op de afgesproken tijd weer halen of na een telefoontje van mij. We spreken nog even door hoe uw dier de behandeling heeft ervaren en natuurlijk of alles naar wens is. Wij houden zelf bij hoe uw hond behandeld is, zodat we deze gegevens de volgende keer weer kunnen gebruiken.

Honden zijn gemiddeld tussen de 3-4 uur bij ons in de salon, dat komt neer op een dagdeel. Wij werken met meerdere personen in de salon en vaak meerdere honden tegelijk. Iedere hond krijgt zijn eigen begeleider en tussen,- en na de behandeling kunnen ze gezellig spelen als ze dat leuk vinden. Zo hoeven wij ons niet te haasten en wordt het knippen een feestje

Comments are closed.